lørdag 23. oktober 2010

Pavlova

Sjokoladepavlova med friske bær

300 gram sukker
6 eggehviter
1 ts eddik
3 ss kakao
3 dl kremfløte
1 pakke vaniljekrem
2-3 ss sukker
bær og/eller frukt etter sesong


Forvarm ovnen  til 160 grader.
Pisk eggehvitene til de danner myke topper. Tilsett sukker, litt etter litt, og pisk til alt sukkeret er oppløst og blandingen er myke og blank - du skal kunne holde bollen opp og ned. Vend inn eddiken og kakaopulver, og bland godt.
Bre utover en bakeplate kledd med bakepapir slik at du får en sirkel, ca 22 cm bred og 2-3 cm høy.
Bak i ovnene i ca 1 time til den er gjennomstekt på yttersiden, men fremdeles har en litt myk kjerne. Skru av ovnen og la pavlovaen avkjøles helt.
Vend den avkjølte pavlovaen forsiktig over på et serveringsfat. 
Like før servering er det på tide å lage ferdig resten av pavlovaen. Pisk kremfløten og sukker slik at det danner topper og vend inn vaniljekremen. Ha utover pavlovaen og pynt med rikelig med sesongens frukt og bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kjempe hyggelig hvis du skriver noe her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...